Vanhin Batman-tarina huutokaupattiin – lehdestä maksettiin yli 700 000 euroa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vaikka supersankarit ovat tulleet monille parhaiten tutuiksi elokuvien kautta, on niillä huomattavasti pidempi historia sarjakuvalehtien sivuilla. Esimerkiksi ensimmäinen Batman-tarina julkaistiin Detective Comics -lehden sivuilla jo vuonna 1939.

Vanhat supersankarisarjakuvat ovat kysyttyä tavaraa, etenkin sellaiset numerot, joissa hahmot ovat seikkailleet ensi kertaa. Nyt ensimmäisen Batman-tarinan sisältänyt Detective Comics -lehden numero 27 on TMZ-sivuston mukaan huutokaupattu 850 000 dollarin, eli noin 710 000 euron hintaan. Kyseessä on yksi suurimmista sarjakuvalehdistä koskaan maksetuista summista.

ComicConnect-huutokaupan toisen omistajan, Vincent Zurzolon mukaan lehden myyntihinta olisi tosin saattanut kohota vielä korkeammalle. Nyt huutokaupattu lehti oli nimittäin saanut kuntonsa puolesta arvosanan 6/10. Vastaavasti 8/10-kuntoinen toinen kappale kyseistä lehteä huutokaupattiin vuonna 2010 yli miljoonan dollarin hintaan.