Iso-Britannian pääministeri onnitteli Bideniä – Trumpille tarkoitettua viestiä korjailtiin hätäisesti?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joe Biden julistettiin viikonloppuna Yhdysvaltojen uudeksi presidentiksi pitkään venyneen ääntenlaskun päätteeksi. Tieto Bidenin valinnasta vaikuttaa tulleen yllätyksenä Iso-Britannian pääministeri Boris Johnsonin väelle.

Boris Johnson jakoi Twitterissä viestin, jossa hän onnittelee Joe Bideniä ja varapresidentti Kamala Harrisia voitosta. Tarkkasilmäiset havaitsivat kuitenkin viestissä jotain erikoista. Kuvan kirkkautta ja kontrastia säätämällä kävi ilmi, että viestissä oli ilmeisesti alun perin lukenut Donald Trumpin nimi.

Iso-Britannian hallituksen tiedottaja on Reuters-uutistoimiston mukaan sittemmin kommentoinut tapausta julkisuudessa. Hänen mukaansa Yhdysvaltojen presidentinvaalien lopputulemaa varten luotiin etukäteen kaksi viestiä, kuten tapana on. Tekniseksi virheeksi kuvaillun mokan ansiosta osa vaihtoehtoisesta onnitteluviestistä jäi kuitenkin julkaistun viestin taustalle.