Japanilaisesta pormestarista yllättäen superjulkkis – nimi lausutaan kuten Joe Biden

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joe Bidenin voitolla Yhdysvaltojen presidentinvaaleissa on ollut yllättäviä vaikutuksia. Japanin Kumamotossa sijaitsevan Yamaton kaupungin pormestari huomasi eräänä päivänä nimensä trendaavan sosiaalisessa mediassa.

Yamaton pormestarin nimi on Yukata Umeda, mutta japanissa käytettävillä kanji-merkeillä kirjoitettuna se voidaan myös lausua muodossa Jo Baiden. Kanji-merkit voidaan nimittäin monesti lausua useilla eri tavoilla. Yukata Umeda kertoo vaalituloksen selviämisen myötä lukuisia humoristisia viestejä, joissa häntä onniteltiin voitosta.

Pienen kaupungin pormestari on mielissään yllättävästä huomiosta. Hän toteaa Yamaton ja Yhdysvaltojen kaltaisen suurvallan johtamisen olevan erilaista työtä, mutta aikoo Japan Times -lehden mukaan käyttää saamansa somejulkisuuden hyödyksi mainostaakseen kaupunkia koko maailmalle.