Jodelin juorukanavat suljettiin – rajua kiusaamista vähennetään

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessakin suosituksi noussut sosiaalinen media Jodel on viimein päättänyt poistaa palvelussa toimineet juorukanavat, joissa on ilmennyt merkittävä määrä kiusaamista ja muuta häirintää. Suositut juorukanavat ovat sisältäneet ajoittain hyvinkin voimakasta tekstiä ja räikeitä valheita erityisesti julkisuuden henkilöistä.

Jodelin käyttäjät ovat ottaneet tiedon juorukanavien poistamisesta vastaan ristiriitaisesti, mutta monet ovat olleet erittäin tyytyväisiä Jodelin toimenpiteisiin palvelussa ilmenneen nettikiusaamisen ja -häirinnän vähentämiseksi.

Sosiaalisen median ala-arvoista keskustelua tuskin voidaan koskaan täydellisesti kitkeä, mutta jokainen askel sen vähentämiseksi on toivottua ottaen kuitenkin huomioon verkossa tapahtuvan sananvapauden. Jodel on nyt näyttänyt mallia muille sosiaalisen median palveluille. Tähän saakka sen juorukanavilla on julkaistu perättömien väitteiden lisäksi myös yksityiselämää loukkaavia tietoja ja kunnianloukkauksia.