Minna Parikan yritys palauttaa 70 000 euron tukirahat Business Finlandille

Viihdeuutiset · Stara.fi

Business Finland myönsi Minna Parikka Shoes Oy:lle keväällä sadan tuhannen euron tuen. Tuesta 70 000 euroa käytettiin vaikeassa koronatilanteessa liiketoiminnan kehitykseen ja 30 000 euroa jätettiin nostamatta. Muutama päivä sitten Parikka ilmoitti lopettavansa yrityksensä ja nyt yritys on ilmoittanut palauttavansa tukirahat Business Finlandille.

– Kevät oli meille kaikille epätietoisuuden aikaa. Tilanne näytti todella tiukalta ja tulevaisuus epävarmalta koronan takia, joten haimme yritykselle tukea ja saimme sen. Kiitos tuen yritys pystyi reagoimaan kiperään tilanteeseen, kun kivijalkaliike jouduttiin sulkemaan keväällä kahdeksi kuukaudeksi. Ketterällä toiminnalla yritys sai asiakkaat siirtymään nettikauppaan ja onnistui kasvattamaan myyntiä, Minna Parikka kiittää yrityksensä saamasta tuesta.

Lopettamisuutisen julkistuksen jälkeen yritys on saanut kritiikkiä keväällä nostetusta tuesta. Minna Parikka päätti, että on kohtuullista palauttaa 70 000 euroa Business Finlandille siitä huolimatta, että yritys tulee maksamaan veroina saadun tuen summan moninkertaisena takaisin.

– Tuen hakemisen aikaan päätöstä lopettamisesta ei ollut vielä tehty, vaan erilaisista yhteistyömalleista käytiin keskustelua eri toimijoiden kanssa. Nyt, kun yrityksen lopettaminen varmistui viime viikolla ja siitä tiedotettiin maanantaina 9.11, olen päättänyt palauttaa Business Finlandin myöntämän tuen täysimääräisenä, Parikka kertoo.

Yrityksen liikevoitto oli kuluvana vuonna tammikuusta syyskuulle 550 000 euroa, josta maksetaan tulovero vuonna 2021. Maanantaina yritys tiedotti lopettamisesta, kun nettikaupan varasto myytiin loppuun. Vuorokauden myynti syöksähti huikeaan 1,3 miljoonaan euroon, josta tullaan maksamaan valtiolle 24 prosenttia arvonlisäveroa sekä saadusta voitosta tulovero. Yritys on työllistänyt kymmeniä työntekijöitä Suomessa ja ostanut muilta suomalaisilta yrityksiltä palveluja koko yrityksen historian ajan.