Oletko aina syönyt suklaata väärin? Asiantuntija kieltää pureskelemasta

Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Suklaata pidetään sokerisena ja usein kiellettynä herkkuna ainakin niille, joiden tavoitteena on pudottaa painoa. Suklaalla on kuitenkin myös paljon hyviä vaikutuksia niin hyvänmielen hormonin tuottajana kuin stressin lievittäjänäkin, että pienissä määrissä nautittuna vaikutukset jäävät vain positiivisiksi.

Lontoossa työskentelevä leipuri ja suklaa-asiantuntija Sarah Hartnett kertoi Daily Mirror -sivuston haastattelussa yleisimmistä virheistä, joita ihmiset tekevät syödessään suklaata. Syömisessä tyyli on tietenkin vapaa, mutta suklaasta parhaan makuelämyksen saa kuitenkin irti kun noudattaa muutamaa hyvää ohjetta.

Hartnett neuvoo, että suklaata ei tulisi koskaan säilyttää jääkaapissa vaan huoneenlämmössä. Suklaata tulisi myös aina ensin haistella ennen kuin palan laittaa suuhun. Suklaan palasen tulisi olla melko pieni ja sen pitäisi antaa sulaa suussa sen sijaan, että suklaata pureskellaan.