Suomalaisille Joe Bidenin voitosta sievoinen voittosumma

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalaiset käänsivät kelkkansa vedonlyönnissä ja veikkasivat Joe Bideniä Yhdysvaltojen presidentinvaalikampanjan voittajaksi. Aluksi suurin osa uskoi Donald Trumpin voittoon, mutta lopulta aivan toinen veikkaus osoittautui oikeaksi.

– Suomalaiset olivat poikkeuksellisen vahvasti Bidenin kelkassa, niin lyötyjen vetojen lukumäärän kuin liikevaihdon osalta. Vaikea sanoa, oliko kyse enemmän vahvasta luottamuksesta vai toiveista Bidenin voitolle, mutta ero oli joka tapauksessa kymmeniä prosentteja Bidenin hyväksi useimpiin maihin verrattuna. Esimerkiksi Ruotsissa noin 80 prosenttia vedoista meni määrällisesti Trumpille, Suomessa taas Biden keräsi noin 60 prosenttia lyödyistä vedoista ja liikevaihdollisesti vielä isomman osuuden, Kindred Groupin Suomen GM Antti Tikka kommentoi.

Vedonlyönnin määrä nousi Suomessa 2.300 prosenttia edellisistä vaaleista. Toisin sanoen Suomessa lyötiin näihin vaaleihin vetoa liikevaihdolla mitattuna 24 kertaa enemmän kuin vuoden 2016 Donald Trumpin ja Hillary Clintonin välisessä kamppailussa. Yksittäisten vetojen määrä kasvoi 498 prosenttia ja aktiivisten vedonlyöjien määrä 360 prosenttia.

– Tarkkoja lukuja emme maakohtaisesti kerro, mutta tässä puhutaan miljoonaluokan liikevaihdosta, mikä on täysin poikkeuksellista politiikka- tai viihdevedonlyöntikohteelle. Suomalaisten valtaisa kiinnostus vaaleja kohtaan näkyi myös meidän luvuissamme, Tikka kertoo.