Johnny Depp pois tulevasta Ihmeotukset-elokuvasta – pitää silti jättipalkkansa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Näyttelijä Johnny Depp hävisi taannoin The Sun -lehteä vastaan nostamansa kunnianloukkaskanteen. Tuomarin mukaan lehti ei syyllistynyt kunnianloukkaukseen kutsuessaan häntä vaimonhakkaajaksi, sillä väite on osoitettu olennaisilta osin todeksi. Taustalla olivat Deppin ja hänen ex-vaimonsa Amber Heardin pitkään jatkuneet oikeuskamppailut ja niihin liittyvä uutisointi.

Oikeuden päätöksen myötä Warner Bros. Pictures Group -tuotantoyhtiön johtaja Toby Emmerich päätti katkaista studion siteet Johnny Deppiin. Sen myötä häntä ei tulla enää näkemään Harry Potter -kirjailija J.K. Rowlingin teksteihin perustuvassa Ihmeotukset-fantasiaelokuvasarjan kolmannessa osassa. Elokuvaan oli ehditty kuvata yksi kohtaus, jossa näyttelijä oli mukana.

Niin kutsutun pay-or-play -sopimuksen vuoksi Johnny Deppille tullaan päätöksestä huolimatta maksamaan roolista luvatun kahdeksannumeroisen palkka kokonaisuudessaan. Tarkkaa summaa ei ole paljastettu, mutta se on Hollywood Reporter -lehden mukaan elokuvan toisia pääosia esittävien Jude Law’n ja Eddie Redmaynen palkkioita suurempi. Toistaiseksi nimettömän Ihmeotukset 3 -elokuvan on määrä saada ensi-iltansa 15. heinäkuuta 2022.