Karanteeniaikaa taaperon kanssa – näin luot virikkeitä lapselle neljän seinän sisällä

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Taaperoelämä voi olla uuvuttavaa vanhemmille, kun kävelemään oppinut lapsi on edelleen täysipainotteisen ohjauksen varassa. Karanteeniaikana pienempien lasten kanssa on tärkeää pitää kiinni rutiineista.

Aterioilla voi tarjoilla enemmän makuja, naposteltavaa ja maisteltavaa, jotta pikkuinen kuluttaa aikaansa mukavasti mutustellen. Lapsen voi myös antaa katsella aamun sekä illan Pikku Kakkonen, jolloin äiti tai isä saa kivasti rakoa esimerkiksi kotitöiden tekemiseen. Leluja voi myös kierrättää siten, etteivät kaikki autot tai palikat ole samaan aikaan esillä.

Leluille voi panna laatikoita myös olohuoneeseen, johon ne on helppo kerätä muutaman kerran päivässä. Karanteenin aikana voi laajentaa leikkitilaa omalle pihalle tai parvekkeelle. Ulkoilu on sallittua, kunhan varmistaa että ei ole kontaktissa muiden ihmisten kanssa.

Kylpyhetkeen hurahtaa helposti tunti ja taaperojumppaan toinen. Lapsiperheiden kannattaa myös muistaa iäkkäämpiä sukulaisia, jotka ovat karanteenissa. Heille voi soitella piristäviä videopuheluita.