Koira oli kadoksissa metsässä lähes vuoden ajan – pääsi vihdoin takaisin kotiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kadonneet lemmikkieläimet saattavat toisinaan löytyä kuin ihmeen kaupalla pitkienkin aikojen päästä. Nyt Yhdysvalloissa on hämmästelty kultaistanoutajaa, joka löydettiin hengissä kadottuaan lähes vuosi sitten Missourin osavaltiossa.

New Hampshirestä kotoisin oleva Kate Olson oli viettämässä kiitospäivää 26. marraskuuta 2019 sukulaistensa ja Walter-koiransa kanssa. Ahdistuksesta kärsivä kultainennoutaja oli onnistunut kiemurtelemaan irti kaulapannastaan ja kadonnut läheiseen metsään. New York Post -sivuston mukaan Olson pysytteli Missourissa viikkojen ajan yrittäen löytää koiraansa tuloksetta.

Kate Olsonille ilmoitettiin seuraavien kuukausien ajan mahdollisia havaintoja Walterista, mutta lemmikkiä ei onnistuttu saamaan kiinni. Noin tuhat dollaria lentolehtisiin, ilmoituksiin sekä lentoihin New Hampshiren ja Missourin välillä käyttänyt nainen oli jo menettää toivonsa. Viimein Lost Paws Trapping -eläinsuojasta kantautui kuitenkin iloisia uutisia Walterin löydyttyä.

Melkoisen koettelemuksen kokeneen Walterin kuntoutuksesta koituvien kulujen kattamiseksi kerättiin rahaa GoFundMe-palvelussa. Koiran on kuitenkin kerrottu toipuvan seikkailustaan hyvin. Olsonin mukaan kyseessä on edelleen sama ihana poika kuin ennenkin.