Näin onnistut sokerilakossa – syö enemmän proteiinia ja hyviä rasvoja

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Sokerista luopuminen ei ole helppoa, mikäli sitä on tottunut syömään päivittäin. Sen lopettaminen voi kuitenkin pidemmässä tähtäimessä vaikuttaa positiivisesti omaan vyötärölinjaan ja parantaa myös jokapäiväistä vireystasoa. Siitä syystä moni tekeekin jossain kohtaa elämäänsä sokerilakon.

Australialainen ravintoneuvoja Jessica Sepel antoi Daily Mail -sivustolle parhaat neuvonsa, jotka auttavat ihmisiä onnistumaan sokerilakossa ja pitämään makeanhimonsa kurissa. Ensimmäisenä neuvonaan nainen suosittelee lisäämään proteiinia ryokavalioon. Proteiinimäärältään korkea ruokavalio auttaa makeanhimon ja mielitekojen kanssa, koska se pitää kylläisenä pidemään.

Jessica Sepel suosittelee myös lisäämään hyvien rasvojen määrää omassa ruokavaliossa. Hyvä keino on syödä esimerkiksi avokadoa aamiaisella tai lounaalla, koska se auttaa tasapainottamaan verensokeria. Tavallinen peruna kannattaa myös toisinaan korvata bataatilla, koska makeasta mausta huolimatta bataatissa on vähemmän kaloreita ja se on kuitupitoisempaa, minkä vuoksi se pitää verensokerin tasaisempana kuin peruna.

Viimeisenä vinkkinään Sepel neuvoo lisäämään kanelia aterioihin. Kanelia voi sirotella esimerkiksi välipaloihin, smoothien sekaan ja laittaa jopa lämpimiin ruokiin mausteeksi. Kaneli hillitsee mielitekoja ja tukee terveellistä aineenvaihduntaa.