Paavin käyttäjätili tykkäsi peppukuvasta somessa – Vatikaani aloitti nyt sisäisen tutkinnan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vatikaani päätyi alkuviikosta pienoisen kohun keskiöön Instagram-kuvan saaman tykkäyksen vuoksi. Brasilialaisen bikinimalli Natalia Garbotton sosiaalisessa mediassa jakamasta rohkeasta kuvasta oli nimittäin tykätty Paavi Franciscusin virallisen Instagram-tilin toimesta.

Tykkäys poistettiin 14. marraskuuta Catholic News Agency -uutistoimiston pyydettyä vatikaanin Pyhän istuimen lehdistötoimistolta kommenttia tapaukseen liittyen. Vatikaanin on sittemmin paljastettu aloittaneen sisäiset tutkinnat tapaukseen liittyen. Paavin sometiimi koostuu useista työntekijöistä, ja Vatikaanissa yritetään parhaillaan selvittää kuinka vähäpukeisen mallin kuvasta tykkääminen pääsi tapahtumaan.

Kohukuvassa Natalia Garbotto poseerasi katolisessa koulutyttöuniformussa takapuoli paljaana. Mallia itseään ei yllättävältä taholta saatu tykkäys vaikuttanut haittaavan. Hän vitsaili olevansa jo matkalla Vatikaaniin ja käytti tilaisuutta hyödykseen mainostaakseen omaa verkkosivuaan.