Kahvipusseja voi kierrättää kauniisti – punomalla syntyy kodin käyttöesineitä

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kahvipusseista on tehty vuosien aikana muun muassa kauppakasseja, joita on nähty etenkin hieman ikääntyneempien suomalaisten kädessä. Kahvipussiaskarteluun hurahtanut käsityöläinen Seija Saarinen vinkkaa, että tuotteesta voi valmistaa lukuisia käyttöesineitä.

– Seija Saarinen antaa uudessa kirjassaan paljon tuoreita ideoita kauniiden ja käytännöllisten esineiden valmistukseen. Kahvipusseista punomalla syntyvät muun muassa sateenvarjoteline, reppu, puunkantokoppa, kauppakassi, kori, lampunvarjostin, joulukalenteri, onnittelukortit, joulukortti ja koristesydän. Kirja sopii sekä kahvipussitöihin jo perehtyneelle että vasta-alkajalle. Punontatekniikoiden saloihin opastetaan selkeiden työvaihekuvien avulla, Minerva-kustannus tiedottaa.

Kirjan työt voi kahvipussien lisäksi toteuttaa myös muilla kierrätysmateriaaleilla. Raaka-aineeksi soveltuvat erinomaisesti esimerkiksi karkkipaperit ja sipsipussit. Seija Saarinen opiskelee design-tekstiilien suunnittelua ja valmistusta. Hän on aiemmin tehnyt kaksi kirjaa kahvipussiaskartelusta ja kaksi Tölkkidesign-kirjaa.