Viking Gracen onnettomuus tallentui videolle – näin matkustajalaiva ajoi karille

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tänään päivän pääuutinen on ollut Viking Gracen ajautuminen karille Maarianhaminan sataman tuntumassa. Myrskyssä sattuneessa turmassa vallitsi kova tuuli, jossa puuskissa tuulen nopeus oli jopa 27 metriä sekunnissa. Risteilyalus ajautui rantakiville kovan tuulen painaessa sitä kohti rantaa erittäin kapeassa ja haasteellisessa paikassa.

Nyt verkossa on julkaistu video, johon karilleajo tallentui. Viking Gracen kanssa kapeassa salmessa oli samaan aikaan myös Viking Amorella, joka puolestaan ajoi taannoin karille tämänpäiväisen turmapaikan lähistöllä Maarianhaminan liepeillä.

Videolla nähdään miten Viking Grace joutuu pulaan Maarianhaminan satamaan johtavassa salmessa ja ajautuu tuulen painamana hetki hetkeltä lähemmäs rantaa. Lopulta alus kulkee eteenpäin vielä aivan rannan tuntumassa. Videon lopussa hetkeä myöhemmin Grace on tukevasti karilla. Samalla nähdään miten valtavalla voimalla tuuli piiskasi aluetta turmahetkellä.

Viking Grace on edelleen karilla vain muutaman metrin päässä rannasta. Laivayhtiön mukaan laivassa olevat reilut 331 matkustajaa yöpyvät aluksessa ja heidät on määrä saada maihin huomenna sunnuntaina. Aluksessa on parhaillaan 98 miehistön jäsentä.