Kalastaja näyttää uhmaavan painovoimaa – fysiikan lait uusiksi?

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Norjalainen kalastaja päätti eräänä päivänä laivassa kuvata näyttävän videon kun merenkäynti oli melko kovaa. Suuressa aallokossa etenevä kalastuslaiva sai aikaiseksi melko näyttävät efektit miehen hyppyvideoihin.

Kalastaja julkaisi YouTubessa videon, jossa hän hyppää juuri kun laiva on aallonharjalla. Mies ajoittaa hypyn niin, että hän näyttää hyppäävän hyvin korkealle. Temppu onnistuu jo ensimmäisellä kerralla melko hyvin, mutta toinen hyppy näyttääkin jo siltä kuin se olisi suoraan Matrix-elokuvan kohtauksesta peräisin.

Toisen hypyn aikana ajoitus toimii niin hyvin, että mies näyttää pienellä ponnistuksella hyppäävän kattoon saakka ja laskeutuvan yliluonnollisen hitaasti alas. Efekti johtuu tietenkin siitä, että hypyn aikana laiva lähti laskeutumaan aallonharjalta alas päin ja on lopulta paljon alempana kuin miehen aloittaessa hyppyä.