Lääkärit hämmästyivät – vastasyntyneellä kaksi penistä

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Egyptissä on hämmästelty vastasyntynyttä vauvaa, jolla on kaksi penistä. Kahden peniksen lisäksi poikalapsella kerrotaan olevan kahdet erilliset kivespussit ja virtsaputket.

Kaksipeniksinen lapsi syntyi Asyutissa sijaitsevassa yliopistollisessa sairaalassa. Epätavallisen piirteen syy on toistaiseksi epäselvä. Lääkärit kuitenkin epäilevät saman munasolun alkion alkaneen jakautua kaksosiksi. Jakautuminen olisikin jäänyt kesken, hieman samaan tapaan kuin yhteenkasvaneiden kaksosten tapauksissa.

Lääkärit paljastivat harvinaisen tapauksen julkisuuteen lääketieteen International Journal of Surgery Case Reports -julkaisussa. Koska lapsella on myös kahdet erilliset virtsaputket, kykenee hän myös virtsaamaan molemmilla peniksillä. The Sun -lehden mukaan lapselle tullaan suorittamaan lukuisia leikkauksia 16 kuukauden iästä lähtien.