Varoitus Kanadassa: ”Älä anna hirven nuolla autoasi” – taustalla vakava ongelma

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa hirviä nähdään maanteillä melko harvakseltaan, mutta Kanadassa tilanne on hieman toinen. Kanadassa maanteitä suolataan Suomea enemmän ja hirvet ovat huomanneet autojen keräävän teistä suolaa kylkiinsä. Hirvet tarvitsevat suolaa elimistönsä tasapainottamiseksi, joten niitä parveilee nyt entistä enemmän maanteiden liepeillä.

Nyt Albertan provinssissa sijaitsevassa Jasperin kaupungissa viranomaiset ovat päättäneet kieltää autoilijoilta sen, että nämä antavat hirvien nuolla autoja. Opastusta annetaan kansallispuiston liepeillä näkyvästi muun muassa valotauluilla, jotta viesti ei jäisi keneltään huomaamatta. Tavallisesti hirvet saavat suolaa kansallispuiston muista osista, mutta nyt hirvet ovat huomanneet voivansa hyödyntää siihen autoja.

Tilanne on ongelmallinen, sillä autoja nuoleskelevat hirvet tottuvat samalla olemaan autojen ja maanteiden liepeillä. Se taas lisää merkittävästi hirvikolarien vaaraa ja voi johtaa jopa ihmishenkien menetyksiin. Kansallispuiston johto pyytää autoilijoita välttämään hirvien kohtaamista, jotta nämä eivät tottuisi autojen nuolemiseen yhtään nykyistä enempää. Hirvien määrä kansallispuistossa on kasvanut susien määrän vähentyessä.