Maailman syvin uima-allas avattiin Puolaan – syvyyttä 45 metriä

Matkailu Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Puolaan on avattu erityinen uima-allas niille, joille tavanomaiset sisäuimalat ovat liian matalia. Taannoin Varsovan läheisyyteen valmistunut Deepspot ulottuu syvimmästä kohdasta jopa 45,4 metrin syvyyteen. Se on julistettu maailman syvimmäksi altaaksi.

Deepspotissa on vettä yhteensä 8 000 kuutiometrin verran, yli 20 kertaa enemmän kuin tavanomaisessa 25 metrin pituisessa uima-altaassa. Altaassa on jopa keinotekosia luolia, rauniota ja laivanhylky, jota sukeltajat voivat tutkia. Deepspot on auki koronarajoituksista huolimatta, sillä se luokitellaan harjoittelupaikaksi.

Deepspotin rakennustyöt kestivät Euronews-uutissivuston mukaan kaksi vuotta ja maksoivat yhteensä 8,9 miljoonaa euroa. Maailman syvimmän uima-altaan titteli kuului aikaisemmin Italian Montegrotto Temerssä sijaitsevalle 42-metriselle altaalle. Deepspot saattaa tosin menettää tittelinsä pian, sillä Iso-Britannian Merseysideen on määrä avata ensi vuonna jopa 50 metriä syvä Abyss-allas.