Näistä alkoholijuomista pahimmat krapulat – kärjessä liiankin tutut herkut

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Krapulat kestävät ihmisillä tutkimusten mukaan yleensä noin 14-23 tuntia. Pahimmillaan huono olo voi jatkua kuitenkin jopa 72 tuntia. Tähän liittyy monia eri syitä kuten alkoholia nauttineen ihmisen ikä, yöunien määrä ja se muistiko henkilö juoda illan aikana vettä.

Lääkäri Fred Goggans kertoi Woman’s Health -sivuston mukaan, että myös tietyt alkoholit aiheuttavat enemmän krapulan oireita kuin toiset. Etenkin tummat ja kauan kypsyneet juomat kuten viskit, rommit, brandyt ja punaviinit aiheuttavat monille krapuloita, jotka kestävät ajallisesti pidempään.

Kohtuudella nautittuna yksi pieni lasillinen mitä tahansa tummaa alkoholijuomaa ei varmastikaan aiheuta vuosisadan krapulaa. Fred Goggansin mukaan vähimmillä oireilla kuitenkin selviää jos pitäytyy vaaleissa juomissa kuten esimerkiksi valkoviinissä, vodkassa ja ginissä.