Snapchat haastaa TikTokin – palkitsee viraalihittien tekijät suurilla rahasummilla

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Snapchatin suosio on parin vuoden aikana hiipunut TikTokin vallatessa alaa etenkin nuorempien käyttäjien keskuudessa. Nyt Snapchatiin on tulossa kilpailijaa muistuttava uusi ominaisuus, minkä lisäksi Snap-yhtiö lupaa suurta rahapalkkiota viraalihittien tekijöille.

Snapchatiin ilmestyy uusi TikTokin For You -sivua muistuttava Spotlight-niminen osio. Se tarjoaa katsottavaksi viihdyttävimmiksi kuvailtuja videoita Snapchatin käyttäjiltä sen mukaan, minkälaisista julkaisuista he pitävät. TikTokin tavoin Spotlight mahdollistaa myös erikoistehosteiden, musiikin, äänitehosteiden ja tekstien lisäämisen julkaisuihin.

Snapchat on Spotlight-ominaisuuden myötä myös ilmoittanut lahjoittavansa miljoona dollaria päivässä suosituimpien viraalivideoiden tekijöille. Summa saatetaan antaa joko yhdelle tai useammalle käyttäjälle. Miljoona dollaria jaetaan viraalivideoiden tekijöille päivittäin ainakin vuoden loppuun saakka, mahdollisesti vielä vuoden 2021 puolellakin.