Koronavirus on kiihtynyt – pääministeri Sanna Marin joulusta: ”Välttäkää kaikkea sellaista toimintaa, joka ei ole välttämätöntä”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Suomessa on todettu 570 uutta koronavirustartuntaa. Hallitus piti tiedotustilaisuuden, jossa väläyteltiin uusien rajoitusten ja valmiuslain käyttöönottamista. Pääministeri Sanna Marin pohti jo etukäteen jouluun liittyvien järjestelyiden tekemistä koronaviruksen aikakautena.

– Minun viestini on se, että älkää lähtekö matkoille, älkää lähtekö ulkomaille, välttäkää kaikkea sellaista toimintaa, joka ei ole välttämätöntä. Se tarkoittaa esimerkiksi vapaa-ajan toimintaa, juhlia, harrastuksia ja muita vastaavia, Marin sanoi.

Toisin sanoen ihmisiä pyydetään nyt pysymään kodeissaan perheensä kesken ja välttämään kaikkea ylimääräistä liikkumista ja toimintaa. Viime viikolla tartunnoissa oli lähes 70 prosentin lisäys edelliseen viikkoon.