Nokia julkaisee seitsemän uutta älytelevisiota – kaikissa Google Chromecast sisäänrakennettuna

Digi · Terhi Piiroinen

Streamview-nimisen yrityksen verkkokauppaan on tulossa myyntiin Nokian nimeä kantavia televisioita. Suomalaistaustainen teknologiayritys on tehnyt myös aiemmin televisioita. Nyt markkinoille tulee seitsemän uutta mallia.

Nokia Smart TV -älytelevisioita on saatavilla Full HD tai 4K Ultra HD -ruudulla. Suurin televisiokoko on 75 tuumaa, josta paremman version voi hankkia 1.400 eurolla. Edullisin on 32-tuumainen ja 400 euron arvoinen malli, verkkokauppa osoittaa.

Televisiot käyttävät Androidin käyttöjärjestelmää ja niissä on sisäänrakennettu Google Chromecast. Nokia on ollut mukana viime vuosina lähinnä mobiiliverkkojen rakentamisessa. Yhtiö teki aiemmin yhteistyötä televisioiden merkeissä muun muassa Finluxin ja Saloran kanssa.