Poliisi sai bensavarkaan kiinni – ajoi 147 km/h huumepäissään ilman ajokorttia ja neljä kaveria kyydissä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kaksi miestä tankkasi katumaasturia Iittalassa torstaina puolen yön jälkeen. He poistuivat maksamatta Hämeenlinnan suuntaan. Tankkaajista tehtiin ilmoitus hätäkeskukseen.

Poliisit lähtivät tavoittamaan 45 euron edestä bensaa anastaneita henkilöitä ja heidän käytössään ollutta ajoneuvoa. Autosta tehtiin havainto Riihimäen ABC:n kohdalla valtatie kolmella. Tällöin tutka mittasi ajoneuvon nopeudeksi 147 km/h. Alueella on satasen rajoitus.

– Auto pysäytettiin hieman ennen Kormun liittymää. Autoa kuljetti parikymppinen ajo-oikeudeton mies. Hän puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen. Autossa oli kuljettajan lisäksi neljä matkustajaa, Hämeen poliisista kerrotaan.

Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja näpistykseen.