Thaimaan poliisi luuli tehneensä valtavan huumeratsian – paljastuikin siivousaineeksi

Ohhoh! · Tim Isokivi

Thaimaan viranomaiset ilmoittivat taannoin tehneensä maan suurimman ketamiiniratsian. Nyt valtavin määrin takavarikoitu aine onkin paljastunut huumeiden sijaan siivoustuotteissa käytetyksi lailliseksi aineeksi.

Thaimaan huumepoliisi ilmoitti 12. marraskuuta lehdistötiedotteessa suorittaneensa Bangkokin lähellä sijaitsevaan varastoon ratsian. Viranomaiset kertoivat takavarikoineensa 11,5 tonnia bilehuumeena käytettävää ketamiinia. Huumeiden arvon kerrottiin olevan jopa miljardi dollaria.

Tarkemmat kokeet ovat kuitenkin paljastaneet varastosta löytyneen valkoisen jauheen olleen puhdistusaineissa ja elintarvikkeissa käytettävää natriumfosfaattia. Thaimaan oikeusministeri Somsak Thepsuthin kertoi Bangkok Post -lehden mukaan väärikäsityksen johtuneen kenttätestissä ilmenneestä virheestä, ja myöntää lehdistötiedotteen pitämisen olleen ennenaikaista. Kenttätestissä sekä ketamiini että natriumfosfaatti antavat nimittäin saman tuloksen.