Leijulaudalla liikkuneelle 12 vuoden vankilatuomio

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Alaskalainen hammaslääkäri Seth Lookhart on saanut 12 vuoden vankeustuomion vaarallisen hoitomuodon harjoittamisesta. Lisäksi hän oli poistanut potilaiden hampaita ilman lupaa ja käyttänyt nukutusainetta yli sallitun määrän. Oikeudessa ollut tuomari Michael Wolverton sanoi, että hammaslääkäri oli leikkinyt ihmishengillä.

Seth Lookhart kuvattiin vuonna 2016 ajelemassa hoverboard-laudalla poistaessaan potilaan hammasta. Hammaslääkäri oli lähettänyt videon kahdeksalle henkilölle huumorimielessä vitsailleen, että hoitostandardit ovat muuttuneet. Videolla olevaa potilasta Veronica Wilhelmiä tapaus ei kuitenkaan naurattanut.

Lockhart tuomittiin 12 vuodeksi vankeuteen 46 eri rikoksesta. Miehen lääkärilupa poistettiin jo vuonna 2017, eikä hän saa harjoittaa lääkintäalan ammattia kymmeneen vuoteen tuomionsa jälkeen. Hänen ehdonalaisensa kestää myös kymmenen vuotta vankeustuomion jälkeen, New York Post uutisoi.