Näin lentoemännät nukkuvat lennolla – video paljastaa lentohenkilökunnan hytin

Matkailu · Tim Isokivi

Mannertenväliset lennot voivat vierähtää erittäin pitkiksi. Moni matkustaja viettää ainakin osan pitkistä lennoista penkkillän nukkuen tai ainakin yrittäen tehdä niin. Isojen matkustajakoneiden henkilökunnalla lepäämistä varten on oma piilotettu osionsa.

Monilla pitkän matkan lennoilla koneessa on vähintään kymmenen matkustamohenkilökunnan työntekijää ja varalentäjiä. He viettävät taukonsa nukkumista ja lepäämistä varten tarkoitetussa hytissä. Hyttiin ei tyypillisesti päästetä matkustajia, mutta sellaiseen päästään tutustumaan The Points Guy -matkasivuston Zach Griffin tuoreella videolla.

Griff vie videollaan tutustumiskäynnille American Airin 787 Dreamliner -matkustajakoneen henkilökunnan salaiseen osioon. Minkäänlaisesta luksushytistä ei ole kyse, sillä pienikokoinen huone koostuu lähinnä lepäämiseen ja nukkumiseen tarkoitetuista patjoista. Nukkumisosio sijaitsee Dreamlinerissä matkustamon yläpuolella, eivätkä monet matkustajat edes tiedä sen olemassaolosta.