Valtakunnallista palovaroitinpäivä – tarkasta varoittimesi toimivuus kerran kuukaudessa

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Eilen vietettiin valtakunnallista palovaroitinpäivää. Suomen Vuokranantajat muistuttaa koko kansaa tuikitärkeästä asiasta joulun alla: Palovaroittimet on tarkastettava säännöllisesti. Voit tehdä sen nyt tässä ja heti ilman, että luet välttämättä artikkelia pidemmälle. Testaaminen tapahtuu painamalla laitteessa olevaa testinappia. Palovaroitin toimii normaalisti, jos painettaessa kuuluu piippaava ääni.

Palovaroittimen toiminta on suositeltavaa testata kuukausittain. Tänään vietetään valtakunnallista palovaroitinpäivää. Jos et vieläkään ole noussut ja lähtenyt testaamaan omaa palovaroitinta, olisitko ystävällinen ja tekisit sen heti tämän artikkelin luettuasi? Palovaroittimia on oltava asuinhuoneistoissa vähintään yksi jokaista alkavaa 60 neliötä kohden.

Jos asunnossa on useampi kerros, varoittimia on oltava vähintään yksi jokaisen kerroksen tai tason alkavaa 60 neliötä kohden. Vuokralainen on vastuussa palovaroittimen kunnossapidosta, jos kyseessä on paristokäyttöinen palovaroitin. Mikäli asunnossa ei muuttohetkellä ole ollut palovaroitinta lainkaan, on vuokralaisella velvollisuus hankkia tarvittava määrä varoittimia. Vuokralaisen kannattaa aina varmistaa laitteen toimintakunto muuton yhteydessä ja säännöllisesti sen jälkeen.

– Toimiva palovaroitin on tehokas ja edullinen keino ennaltaehkäistä vakavia henkilö- ja omaisuusvahinkoja, muistuttaa Suomen Vuokranantajien lakimies Jenni Valkama.

Ja nyt voit mennä tarkastamaan oman palovaroittimesi.