Kansallispuistoissa on ruuhkaa myös pääkaupunkiseudulla – Metsähallitus muistuttaa pysäköintialueista

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomalaiset ovat tänä vuonna innostuneet retkeilystä ja kansallispuistojen pysäköintialueet ovat ruuhkautuneet. Sosiaaliseen mediaan on julkaistu kuvia ruuhkautuneista ulkoilureiteistä niin Posion Riisitunturilta, Rukan Karhunkierrokselta kuin Sipoonkorven kansallispuistostakin.

Metsähallitus muistuttaa, että ajoneuvoja ei tulisi pysäköidä muualle kuin niille osoitetuille paikoille. Pääkaupunkiseudulla voi matkustaa Nuuksion ja Sipoonkorven kansallispuistoon myös julkisilla kulkuvälineillä tai jättää autonsa muualle kuin suosituimmalle lähtöportille. Kaunis syyssää houkuttelee ihmisiä luonnon ääreen, mutta samalla kannattaa suosia ekologisia kulkutapoja sinne päästäkseen.

Nuuksioon suuntaaville suosittelemme käyttämään julkista liikennettä tai tutkimaan Nuuksion eri lähtöportteja. Retkelle pääsee niin Haltian, Siikajärven, Salmen, Haukkalammen kuin Kattilankin parkkipaikoilta. Kahden jälkimmäisen parkkipaikkatilanteen näet reaaliaikaisesti Parkkihaukasta, Metsähallitus vinkkaa.

– Sipoonkorven pienet pysäköintialueet ruuhkautuvat helposti. Muistutamme, että pysäköinti on sallittu vain luvallisilla pysäköintilalueilla, ei teiden varsilla. Kehotamme myös välttämään ruuhkaiselle Kalkkiuunintielle pysäköimistä toistaiseksi.

Metsähallituksen mukaan eniten pysäköintitilaa Sipoonkorvesta löytyy uudelta Knutersintien pysäköintipaikalta osoitteesta Knutersintie 667, Helsinki. Muita pysäköintialueita ovat Byabäcken, Bakunkärr ja Tasakallio. Pysäköintitilaa on myös Kuusijärven ulkoilualueella, josta on Sipoonkorven sillan kautta yhteys Bisajärvelle ja muualle puistoon.