Huijari esiintyi vuosia Hollywoodin kärkituottajina – FBI sai viimein kiinni

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poliisit ovat jahdanneet vuosien ajan Hollywoodin huijarikuningattareksi kutsuttua rikollista. Kameleonttimainen rikollinen on huijannut vuosien aikana jopa satoja ihmisiä imitoimalla Hollywoodin lukuisia kärkituottajia, kuten Sonyn Amy Pascailia, Lucasfilmin Kathleen Kennedyä ja 20th Century Foxin Stacey Snideriä. Uhrien joukossa oli viihdeteollisuuden parista töitä etsineitä eri alojen ihmisiä.

Nyt viranomaiset ovat paljastaneet pidättäneensä epäillyn tapaukseen liittyen. Poliisit pidättivat Iso-Britanniassa Hargobind Tahilramanin, 41-vuotiaan indonesialaisen ex-vangin. Häntä syytetään lukuisista huijauksista, salaliitoista ja identiteettivarkauksista.

Hollywood-huijarin tapaus nousi taannoin otsikoihin Chameleon: Hollywood Con Queen -rikospodcastin nimettyä Tahilramanin todennäköiseksi epäillyksi rikoksiin. Podcastin juontajien mukaan pidätetty mies on esiintynyt myös ruokainfluensserina Iso-Britanniassa lukuisilla eri Instagram-tunnuksilla. Page Six -sivuston mukaan rikoksia tutkivat liittovaltion poliisi FBI:n lisäksi uhrien palkkaama yksityinen turvallisuusalan yritys K2 Integrity.

Huijarin rikokset alkoivat vähintään kuusi vuotta sitten. Hän onnistui Hollywood-tuottajina esiintymällä vakuuttamaan lukuisia näyttelijöitä, käsikirjoittajia, maskeeraajia ja muita alalla työskenteleviä matkustamaan Indonesian Jakartaan lupaamalla heille töitä suurissa elokuvaprojekteissa. Perillä uhrit joutuivat maksamaan lukuisista palveluista vain huomatakseen luvattujen projektien olleen pelkkää huijausta.