Näin Mozart soi kitaralla – pianosonaatti nro 11 sai uuden ulottuvuuden

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Italialainen Luca Stricagnoli on noussut koko maailman tietoisuuteen lahjakkaana kitaristina. Nyt mies esittelee, kuinka hänen soittimensa taipuu Mozartin legendaariseen Turkkilaiseen marssiin.

Marssi on osa Pianosonaatti nro 11 kolmiosaista teosta, jonka Wolfgang Amadeus Mozart sävelsi vuoden 1783 tienoilla Itävallassa. Stricagnoli kertoo olevansa vannoutunut Mozartin ihailija, mikä kuuluu myös hänen omassa tyylinäytteessään. Miehen soittotaito saa suun loksahtamaan auki.

– En normaalisti soita klassisen musiikin sävellyksiä, mutta inspiroiduin Amadeus-elokuvasta ja ajattelin kokeilla Turkkilaista marssia tupla näppäilyn tekniikalla ja akustisella kitaralla, artisti kommentoi videolla, jolla on liki miljoona katselukertaa.