Bairro Alto on Lissabonin värikäs helmi – boheemin matkailijan ykköskohde

Matkailu · Terhi Piiroinen

Lissabon on noussut viime vuosina suosituimpien eurooppalaisten kaupunkilomakohteiden joukkoon. Portugalin pääkaupungissa on runsaasti nähtävää esimerkiksi pitkän viikonlopun ajaksi. Yksi mielenkiintoisimmista kohteista siellä on boheemi ja värikäs ravintolakatujen Bairro Alto.

Bairro Alto kätkee sisälleen pubeja, kioskeja, ravintoloita ja pikkuputiikkeja. Mukulakivikaduilla kulkiessa tuntee hypänneensä rentotunnelmaiseen soppeen, jossa on edullisia drinkkejä ja luovaa menoa. Bairro Alto sopii erityisesti juhlimisesta pitäville, mutta myös taiteilijasieluisille matkailijoille.

Huonojalkaiselle se ei kuitenkaan sovi, sillä alueella täytyy kiivetä jyrkkiä mäkiä ja rappusia sekä tateilla katukivetysillä ja rotvallien reunoilla. Fado kaikuu rakennusten koristeellisista seinistä aamuyön pikkutunneille asti. Hieman rosoinen habitus on omiaan yöelämän keskukselle, jossa saa nauttia drinkkejä kaduilla ja tutustua kansainvälisiin hengenheimolaisiin. Kippis, Bairro Altolle!