Pariskunta lentokoneeseen positiivisesta koronatestistä huolimatta – pidätettiin koneen laskeuduttua

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Havaijilla asuva pariskunta on pidätetty kanssaihmisten turvallisuuden vaarantamisesta. He olivat nousseet matkustajakoneeseen siitäkin huolimatta, että heidän oli juuri todettu sairastavan covid-19 -tautia ja kehotettu välttämään matkustamista.

Wesley Moribe ja Courtney Peterson matkustivat 29. marraskuuta San Franciscosta Havaijin Lihueen 4-vuotiaan lapsen kanssa. Pariskunnalle oli tehty koronatestit, joiden tulokset olivat kummankin tapauksessa positiiviset. He kuitenkin rikkoivat viranomaisten määräystä asettua karanteeniin, mutta päättivät sen sijaan nousta koneeseen matkustaakseen kotiinsa.

Moribe ja Peterson pidätettiin lentokoneen laskeuduttua Lihuen lentokentälle. Pariskunnan kanssa tekemisissä olleisiin ihmisiin on sittemmin otettu yhteyttä, kehotettu vetäytymään karanteeniin ja heille on tarjouduttu tekemään koronatestejä, uutisoi ABC News.