Yksi lensi yli käenpesän -elokuvan hoitaja Ratched saa oman Netflix-sarjan – traileri julki

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yksi lensi yli käenpesän -elokuva muistetaan paitsi Jack Nicholsonin pääroolista, myös Louise Fletcherin esittämästä pahamaineisesta mielisairaalan hoitaja Ratchedista. Nyt kyseenalaisista metodeista tunnettu Ratched on saamassa oman tv-sarjan.

Netflixin Ratched-sarja sijoittuu aikaan ennen Yksi lensi yli käenpesä -kirjan ja elokuvan tapahtumia. Siinä seurataan, kuinka nuoresta hoitajasta tulee katkeroitunut ja mielenterveyspotilaita kaltoin kohteleva ihmishirviö 1940- ja 1950-lukujen Yhdysvalloissa. Sarjan tuoreen trailerin perusteella ruumiiltakaan ei vältytä.

Ratchedin tuottajana toimii muun muassa American Horror Story, Muodon vuoksi ja Netflixin Hollywood -sarjat luonut Ryan Murphy. Hoitaja Ratchedin osassa nähdään niin ikään American Horror Storystä tuttu Sarah Paulson, ja muissa rooleissa muun muassa Sharon Stone, Sinkkuelämää-tähti Cynthia Nixon ja Vincent D’Onofrio.