Europarlamentaarikko erosi tehtävistään – narahti miesten orgioista

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Unkarilainen Fidesz-puolueen poliitikko ja europarlamentaarikko Jozsef Szajer on kohun keskiössä. Hän ilmoitti eroavansa tehtävästään jäätyään kiinni seksibileisiin osallistumisesta Belgian Brysselissä. Yksityisiin orgioihin osallistunut Szajer nähtiin poistumassa poliisin keskeyttämistä juhlista ikkunan kautta.

Myöhemmin pidätetyn miehen hallusta löydettiin ekstaasia. Hän paljasti viranomaisille henkilöllisyytensä diplomaattipassilla. Belgian tiukkoja koronasääntöjä rikkonut Szajer ilmoitti sunnuntaina eroavansa tehtävästään ja pyysi anteeksi vastuutonta käyttäytymistään. Poliitikko hallustaan löydetyn ekstaasin olleen hänen ja väitti jonkun muun laittaneen sen reppuunsa. Szajer pyysi tapausta anteeksi myös vaimoltaan ja tyttäreltään.

Seksibileisiin osallistui Politico-lehden mukaan yhteensä 25 alastonta miestä. Paikalla oli europarlamentaarikon lisäksi myös useita diplomaatteja. Jozsef Szajer kuuluu Unkarin hallitsevaan kansalliskonservatiiviseen Fidesz-puolueeseen, joka tunnetaan muun muassa homovastaisesta ja perinteiseksi kuvailtuja perhearvoja korostavasta politiikastaan.