Hollywood-tähti Ellen Page tuli kaapista transsukupuolisena: ”Nimeni on Elliot”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Juno-elokuvan myötä maailmanmaineeseen noussut näyttelijä Elliot Page on paljastanut olevansa transsukupuolinen. 33-vuotiaan tähden mukaan hän identifioituu muunsukupuoliseksi. Page teki paljastuksen twiitissään, jossa hän kuvaili rakastavansa trans- ja queer-henkilönä olemista mutta muistutti myös heidän kokemastaan syrjinnästä.

– Minun nimeni on Elliot. Tunnen oloni onnekkaaksi kirjoittaessani tätä, olla täällä, saavuttuani elämässäni tähän paikkaan. Tunnen suurta kiitollisuutta minua matkani varrella tukeneille upeille ihmisille. En edes kykene ilmaista kuinka merkittävää on viimein rakastaa itseään niin paljon, että voin olla oma itseni, Page kirjoitti Twitterissä.

– Riemuni on todellista, mutta myös haurasta. Totuus on, että vaikka tunnen oloni äärettömän onnelliseksi juuri nyt ja tiedostan etuoikeuteni, olen myös peloissani. Pelkään yksityisyyteni loukkaamista, vihaa, ”vitsejä” ja väkivaltaa, tähti jatkoi.

Elliot Page kertoi rakastavansa kaikkia syrjintää kohdanneita transhenkilöitä ja ilmoitti tekevänsä kaikkensa tehdäkseen maailmasta paremman paikan. Elliot Page tunnetaan muun muassa rooleistaan X-Men: Viimeinen kohtaaminen, Juno ja Inception -elokuvissa. Viime aikoina hän on tähdittänyt Netflixin suosittua The Umbrella Academy -supersankarisarjaa, joka perustuu My Chemical Romance – tähti Gerard Wayn sarjakuvaan.