Koronarokote sai myyntiluvan Britanniassa – käyttöön jo tällä viikolla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdistynyt kuningaskunta on hyväksynyt koronavirusrokotteen ensimmäisenä maailmassa. Rokotukset alkavat alustavien tietojen mukaan tällä viikolla. Kyseessä on yhdysvaltalaisen lääkeyhtiö Pfizerin ja saksalaisen BioNTechin valmistama koronarokote.

Reutersin mukaan koronarokote tulee antamaan 95 prosentin suojan koronaa kohtaan. Ensimmäisenä rokote annetaan iäkkäille ryhmille, etupäässä he, jotka asuvat hoitokodeissa. Myös vanhustenhoidon parissa työskentelevät rokotetaan. Sen jälkeen rokotetaan perussairaat ihmiset.

Rokote kuljetetaan maahan puolustusvoiminen kuljetuskapasiteetin avulla. Rokotusten hankkiminen, toimittaminen ja antaminen on yksi maan suurimmista operaatioista sota-ajan ulkopuolella. Rokote on kaksiosainen, joten tilatusta 40 miljoonan rokotteen erästä saadaan rokotettua 20 miljoonaa ihmistä.