Mystinen sairaus leviää nopeasti Intiassa – jo satoja sairaalahoidossa

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Kaakkois-Intiassa on on levinnyt toistaiseksi tunnistamaton sairaus. Sen ansiosta sairaalahoitoon on toistaiseksi joutunut yli 300 ihmistä. Yksi potilaista on kuollut.

Sairaus levisi viikonlopun aikana Andhra Pradeshin osavaltiossa sijaitsevassa Elurun kaupungissa. Sairastuneiden kerrotaan valittaneen ensin polttavasta tunteesta silmissään, minkä jälkeen he olivat alkaneet oksennella. Oireisiin ovat kuuluneet myös kohtaukset, tajunnan menettäminen, vaahdon erittyminen suusta ja täriseminen.

Vaikka Intian koronaluvut ovat korkeat, ei tänä viikonloppuna levinnyt sairaus vaikuta liittyvän siihen. Paikallisen terveysministeri Alla Kali Krishna Srinivasin mukaan kaikkien sairaalaan oireiden vuoksi joutuneiden koronatestit olivat negatiivisia.

Times of India -lehden mukaan hermostoon vaikuttavan sairauden aiheuttaja on edelleen epäselvä, mutta viranomaiset ovat poissulkeneet jo saastuneen veden tai ruokamyrkytyksen mahdollisuuden. Lääkärit tutkivat parhaillaan, voisiko sen aiheuttaja olla esimerkiksi ilmansaasteet tai saastunut maito.