Surullisia uutisia joulutunnelman ystäville: Tuomaan markkinat perutaan koronavirustilanteen vuoksi

Matkailu · Terhi Piiroinen

Joulumarkkinat ovat monen mielestä se hetki, jolloin tavataan ystäviä tunnelmallisessa valaistuksessa hehkuviiniä nautiskellen ja jouluisia makuja maistelllen. Samalla voidaan ostaa pienten tuottajien ja yrittäjien tuotteita pukinkonttiin halpahallien kertakäyttökrääsän sijaan. Helsingin legendaarinen Tuomaan markkinat on nyt peruttu.

– Helsinki on siirtynyt pandemiatilanteessa leviämisvaiheeseen, ja kaikki yleisötilaisuudet on pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätöksellä kielletty 30. marraskuuta alkaen. Tuomaan Markkinoiden oli määrä avautua 5. joulukuuta Senaatintorille. Koronavirustilanteesta johtuen markkinat perutaan. Markkinamyyntiä pyritään järjestämään osin digitaalisesti ja sosiaalisessa mediassa, Helsingin tapahtumasäätiö tiedottaa.

Tapahtumaan oli tulossa yli sata myyjää. Heidän tuotteitaan on nyt mahdollista hankkia netistä. Joulumarkkinoiden peruuntuminen on iso kolaus monelle yrittäjälle, sillä joulutuotteita on saatettu valmistaa keväästä asti. Myyjille suunnitellaan parhaillaan omaa sivustoa digimarkkinoita varten.