Asiantuntija varoittaa: Koronavirus voi aiheuttaa erektio-ongelmia

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koronaviruksen yleisimmät oireet ovat melko hyvin kaikkien tiedossa, mutta sen aiheuttaman covid-19 -taudin pitkäaikaisemmat vaikutukset ovat edelleen pitkälti hämärän peitossa. Nyt jo sairastetun taudin on varoitettu voivan aiheuttaa yllättäviäkin ongelmia.

Tartuntatauteihin erikoistunut lääkäri Dana Grayson oli taannoin kertomassa NBC Philadelphia -kanavalle kauan jatkuvista terveysongelmista, joita covid-19 -taudin lievästäkin muodosta voi seurata. Koska koronavirus aiheuttaa onelmia verenkierrossa, saattavat koronaan sairastuneet kärsiä Graysonin mukaan myös pitkäkestoisista erektio-ongelmista.

Koronatartunnan mahdollisesti aiheuttamia erektio-ongelmia onkin kuvailtu jälleen yhdeksi syyksi ottaa pandemia tosissaan sekä suojata itseään ja muita esimerkiksi hygieniasta ja maskien käytöstä huolehtimalla. Graysonin mukaan koronatartunnan mahdolliset jälkiseuraukset ovat muutenkin vakava huolenaihe. Covid-19 -tauti saattaa nimittäin aiheuttaa verenkierto- ja hengitysongelmien lisäksi myös esimerkiksi neurologisia komplikaatioita.