Breakdance hyväksyttiin viralliseksi olympialajiksi

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Olympialaisten lajien kirjo on kasvanut entisestään. Breakdance-tanssi on ensi kertaa hyväksytty viralliseksi olympialajiksi, ja sitä päästään seuraamaan urheilutapahtumassa jo lähivuosina.

Breakdance on ensi kertaa olympialajina Pariisin vuoden 2024 kesäolympialaisissa. Uudempina lajeina mukana ovat myös muun muassa surffaus, skeittaus ja urheilukiipeily. Kyseisten lajien eri maiden ammattilaiset tosin ottavat toisistaan mittaa jo ensi kesän Tokion olympialaisissa.

Breakdance-tanssijat ovat jo vuosikausien ajan yrittäneet saada lajia hyväksytyksi olympialaisiin. Brittiläisen breaktanssija Karam Singh kertoo BBC:lle lajin mukanaolon lisäävän breakdancen uskottavuutta urheilulajina. Lisäksi se houkuttelee hänen mukaansa olympialaisille nuorempaa yleisöä, joka ei välttämättä seuraa perinteisempiä lajeja.