Musiikkihistorian rahakkain kauppa? Bob Dylan myi koko tuotantonsa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Laulaja-lauluntekijä Bob Dylan on tehnyt arvostettua uraa musiikin parissa jo 60 vuoden ajan. Nyt folk- ja rock -muusikko on solminut rahakkaan sopimuksen levy-yhtiö Universal Musicin kanssa.

Bob Dylan myi Variety-lehden mukaan yli 600 kappaletta kattavan kataloginsa julkaisuoikeudet Universal Music Pulblishing Groupille. Kappaleiden joukossa ovat muun muassa jättihitit Blowin’ in the Wind, The Times They Are a-Changin’ ja Like a Rolling Stone. Kappaleiden julkaisuoikeudet kuuluivat aikaisemmin Sony/ATV Music Publishingille.

Toistaiseksi ei ole paljastettu, kuinka suurella summalla Universal osti katalogin oikeudet. Dylanin kappaleiden vuosikymmeniä kantaneen suosion vuoksi summan uskotaan olleen satoja miljoonia dollareita, ja näin ollen vähintäänkin yksi rahakkaimmista musiikkidiileistä vuosikymmeniin. Vastaavasti Fleedwood Macista tunnettu Stevie Nicks myi taannoin kataloginsa oikeudet Primary Wave -yhtiölle 100 miljoonalla dollarilla.

79-vuotiaan Bob Dylanin ura populaarimusiikin parissa on merkittävä. Hän on julkaissut yhteensä yli 50 albumia ja on vielä vanhalla iälläänkin noussut esiintymislavoille kymmeniä kertoja vuodessa.