Silmiähivelevä suomalaisvideo leviää maailmalla – kuin satumaailmasta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen talvi on parhaimmillaan kuin maaginen satumaailma, ja ajoittain sattuu niin, että järvet ovat jäässä, mutta lumettomia. Silloin lämpimissä maissa asuvien on hankala ymmärtää miten esimerkiksi luistelija näyttää kiitävän veden päällä. Näky on toki poikkeuksellinen myös suomalaisille.

Nyt valokuvaaja Esko Liukas ja taitoluistelija Tiina Pakkanen ovat tehneet Ylläsjärvellä videon, josta on muodostumassa syystäkin kansainvälinen hitti. Pakkanen näyttää liitävän painottomana pitkin järven pintaa hänen peilikuvansa heijastuessa peilikirkkaasta jäästä. Järven jäällä ei ole lainkaan lunta.

Video syntyi, kun Liukas pyysi sosiaalisessa mediassa taitoluistelijaa esiintymään videollaan. Maailmalla on ihasteltu myös sitä, että kuvaajan nimi tarkoittaa liukasta ja taitoluistelijan nimi tarkoittaa pakkasta. Molemmat elementit liittyvät videoon olennaisesti. Katso video tästä.