Brittiministeri vaati hittisarjan alkuun varoitustekstiä – Netflix ei suostunut

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Netflixin huippusuositussa The Crown -draamasarjassa seurataan kuningatar Elisabet II:n ja brittihovin vaiheita dramatisoidussa muodossa. Sarja on toisinaan herättänyt etenkin Iso-Britanniassa keskustelua siitä, kuinka totuudenmukaisesti todelliset tapahtumat on esitetty.

Iso-Britannian kulttuuriministeri Oliver Dowden vaati taannoin Netflixiä lisäämään sarjan alkuun varoitustekstin. Hänen mukaansa suoratoistopalvelun täytyisi huomauttaa katsojille kyseessä olevan fiktiivinen tulkinta tapahtumista sen varalta, että nuoremmat katsojat sekoittaisivat faktan ja fiktion. Myös edesmenneen prinsessa Dianan veli Charles Spencer suositteli Netflixiä lisäämään sarjaan sen fiktiivisestä sisällöstä ilmoittavan tekstin.

Netflix ei ole kuitenkaan suostumassa kehotukseen. Yhtiön mukaan The Crown on aina esitetty draamasarjana, ja Netflix kertoo luottavansa katsojien kykyyn erottaa todellisia tapahtumia pääpirteissään noudattava draamasarja todellisuudessa. The Crownin luoja Peter Morgan on puolestaan New York Post -lehden mukaan kertonut sarjan tekijöiden hoitaneen taustatutkimuksensa perusteellisesti.