Lisättyä sokeria on lähes kaikessa – onnistuisiko kuukauden sokerilakko?

Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Epäterveellisimmät herkut sisältävät yleensä korkean määrän joko rasvaa, sokeria tai kumpaakin. Sokerista tulee monille pakkomielle, jota on saatava päivittäin jossakin muodossa. Siitä syystä moni tekeekin jossain kohtaa elämäänsä sokerilakon.

Sokerilakko on oikein ja perusteellisesti tehtynä melko haastava, sillä moni terveellisenäkin pidetty ruoka sisältää yllättävän määrän sokeria. Nyt videolla nähdään Merle ja Essence -nimiset naiset, jotka ottavat tavoitteekseen nollata sokerin syönnin ja lopettaa kuukauden ajaksi kaiken sellaisen syömisen, mikä sisältää lisättyä sokeria.

Naiset saivat huomata nopeasti, että sokeria lisätään todella moniin tuotteisiin. Salaatinkastikkeet, leivät, proteiinijauheet ja jopa ravintolisät sisälsivät sokeria. Ensimmäisellä viikolla ruokakomeroita tutkiessaan Merle sai huomata, että jopa pavut, murot ja pasta sisälsivät sokeria. Lopulta ruokaostoksilla ollessaan hän tuli siihen tulokseen, että kaikki ennalta pakattu sisälsi sokeria.

Merle ja Essence kumpikin kärsivät kolmen ensimmäisen päivän ajan todella kovasta päänsärystä. Merle koki myös unettomuutta ensimmäisellä viikolla. Kävi ilmi, että sokerin syömisellä oli naisten kehoihin monia vaikutuksia, joista naiset eivät ennen sokerilakkoa olleet tietoisia. Toisella viikolla naisten olo alkoi kuitenkin kohenemaan ja he tunsivat olevansa todella energisiä.