Google paljasti: Näitä suomalaiset googlasivat vuonna 2020 – kriisi näkyy tuloksissa

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen hakukone ja teknologiajätti Google paljastaa aina loppuvuodesta, mitä ihmiset ovat hakeneet eniten kuluneen vuoden aikana. Kenellekään tuskin tulee yllätyksenä, mitkä ovat olleet niin Suomessa kuin maailmallakin vuoden suurimpia hakutermejä.

Vuoden 2020 eniten googlattuja puheenaiheita Suomessa olivat koronavirus, Yhdysvaltojen presidentinvaalit, terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL, CNN ja koronaviruksen oireet. Sama linja näkyi myös uutisten googlailussa. Suosituin hakutermi oli koronavirus, toiseksi suosituin USA vaalit, sen jälkeen Trump vs Biden, Uusimaa ja Trump Twitter.

Miten-alkavissa hauissa esiintyivät sekä ajankohtaiset huolenaiheet että ikuisuuskysymykset. Eniten mieliä askarruttivat ”miten koronavirus tarttuu”, ”miten korona alkaa”, miten laihtua”, miten koronavilkku toimii” ja ”miten saada rahaa”.

Henkilöistä suomalaisia googlaajia kiinnostivat eniten marraskuussa syöpään menehtynyt viihdetähti Janita Lukkarinen, tammikuussa kuollut NBA-tähti Kobe Bryant, Ressu Redford, Joe Biden ja Mariska. Viihdepuolelta haettiin puolestaan Big Brotheria, Among Us -peliä, Ex on thea Beach Suomea, Masked Singeriä ja Oscar-palkittua eteläkorealaista Parasite-elokuvaa.

Resepteistä suomalaisia kiinnostivat korona-aikoina selkeästi perinteiset ja kotimaan luonnosta löytyvistä raaka-aineista syntyvät herkut. Haetuimpia reseptejä olivat nimittäin perunasalaatti, kuusenkerkkäsiirappi, kuusenkerkkä, ruusukaali ja suppilovahvero.