Synkkä ennätys Yhdysvalloissa: Koronaan kuoli päivässä enemmän ihmisiä kuin WTC-iskussa

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Koronapandemian vaikutukset ovat olleet Yhdysvalloissa mittavat, sillä valtio on ollut jo pitkään kärjessä taudin tartunta- ja kuolinluvuissa. Maassa on alkuvuodesta saakka laskettu yli 15 miljoonaa vahvistettua tartuntaa ja 289 000 covid-19 -tautiin liittyvää kuolemaa.

Yhdysvalloissa rikottiin 9. joulukuuta jälleen uusi synkkä ennätys koronaluvuissa. Tautiin kuoli yhden vuorokauden aikana 3 157 ihmistä. Luku on suurempi kuin 2 977 kuolonuhria vaatineissa syyskuun 11. päivän terrori-iskuissa vuonna 2001.

Business Insider -lehden mukaan koronaviruksen kuolouhrien määrä ylitti 9. joulukuuta Yhdysvaltojen 15. huhtikuuta rikkoontuneen edellisen ennätyslukeman. Tuolloin tautiin kuoli yhdessä vuorokaudessa 2 607 ihmistä. Yhdysvaltojen tautikeskuksen johtaja Robert Redfield on varoittanut vaikeimpien aikojen olevan maassa vassa edessäpäin.