Tutkijat uskovat löytäneensä uuden valaslajin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uusia eläinlajeja löydetään vuosittain jopa kymmeniä. Nyt tutkijat ovat ilmoittaneet löytäneensä Meksikon länsirannikon tuntumasta aikaisemman tuntemattoman valaslajin.

Sea Shepherd Conservation Society -luonnonsuojelujärjestön kanssa yhteistyötä tekevien tutkijoiden tavoitteena oli selvittää, mikä laji aiheutti tunnistamattomia akustisia signaaleja. He tulivat havainneeksi San Beniton saarten läheisyydessä valaita, joiden uskotaan edustavan aikaisemmin tuntematon nokkavalaslajia.

Löydöksen kuvaillaan osoittavan, kuinka paljon valtamerten syvyyksissä on vielä tutkimattomia mysteerejä. Tutkijat ovat CNN-uutissivuston mukaan erittäin varmoja kyseessä olevan uusi lajin. Se tulee kuitenkin selviämään varmasti vasta DNA-näytteitä tutkimalla.