280 000 euron taideteos unohtui lentoasemalle – löydettiin myöhemmin roskiksesta

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Satojen tuhansien eurojen arvoinen maalaus oli taannoin vaarassa päätyä vahingossa kaatopaikalle. Vuonna 1955 kuolleen ranskalaisen surrealisti Yves Tanguyn maalaama taideteos pelastettiin roska-astiasta liikemiehen unohdettua sen vahingossa lentoasemalle.

Anonyymi liikemies oli unohtanut pahvilla suojatun maalauksen Saksan Düsseldorfin lentoaseman lähtöselvityksen tiskille noustessaan Israeli Tel Aviviin matkalla olleeseen koneeseen. Hän tajusi mokansa vasta määränpäässä ja otti yhteyttä Düsseldorfin viranomaisiin. Poliisit eivät kuitenkaan onnistuneet paikantamaan 40×60 sentin kokoista, 280 000 euron arvoista taideteosta.

Lopulta liikemiehen pojanpoika saapui lentoasemalle Belgiasta ja antoi poliiseille lisää tuntomerkkejä maalauksesta. Lopulta se onnistuttiin löytämään lentoaseman siivouspalvelun käyttämästä pahvijätteelle tarkoitetusta astiasta. Poliisin tiedottaja Andre Hartwig kuvailee tapausta AP-uutistoimistolle yhdeksi poliisilaitoksen tämän vuoden onnellisimman lopun saaneista tarinoista.