Etätyö vaikuttaa yrityksen viestintään – yksinäisyys saattaa nakertaa työntekijöitä

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Etätyöt ovat lisääntyneet ja 15 prosenttia kertoo työhyvinvointinsa lisääntyneen. Parhaiten etätyö auttaa työn ja vapaa-ajan yhteensovittamisessa. Samaan aikaan yrityksen sisäinen yhteisöllisyys kuitenkin kärsii.

Suomalaisen ICT-alan konserni Praecom Groupin teettämä uusin tutkimus paljasti, että lähes 80 prosenttia yrityksistä aikoo kehittää verkon kautta tapahtuvien kohtaamisten onnistumista. Lähes sama määrä ihmisiä myös uskoo, että verkkokohtaamisten parempi onnistuminen tukee oleellisesti työhyvinvointia. Kuitenkin ihmiset pitävät vapaan keskustelun puuttumista haasteena, kuten kahvipöytäkeskustelujen pois jääntiä.

Vuoden 2020 tuloksista puolestaan näkyy, että arviot ihmisten halusta tehdä etätyötä jatkossa aiempaa enemmän eivät käy yksiin yritysten tulevaisuudensuunnitelmien kanssa. Nyt kuusi yritystä kahdesta sadasta arvioi, että koronan jälkeen etätyö ei ole sallittua lainkaan ja 14 yrityksessä se ei tule lähtökohtaisesti olemaan mahdollista, vaikka sitä harkitaan.