Espanjassa kaikkien aikojen suurin seimiasetelma – korkeus kuin kerrostalolla

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Seimiasetelmat eivät ole harvinainen näky joulun alla, mutta harvat niistä ovat yhtä näkyviä kuin erään espanjalaiskaupungin tapauksessa. Alicanten seimiasetelma on rikkonut maailmanennätyksen kaikkien aikojen korkeimpana ja suurimpana.

Alicanten Plaza del Ayuntamiento -aukealla sijaitseva Jeesusta, Mariaa ja Joosefia esittävä seimiasetelma kohoaan jopa 18 metrin korkeuteen. Guinnessin ennätystenkirjan tuomari vahvisti sen olevan virallisesti maailman korkein seimiasetelma. Alicanten seimi kohoaa korkeammalle kuin aiempi ennätyskorkea, Meksikossa sijainnut asetelma.

Alicanten seimiasetelma on maailman suurin laatuaan myös pinta-alaltaan, joka on 56 neliömetriä. Pormestari Luis Barcalan mukaan asetelman tarkoituksena on luoda toivoa ja houkutella kaupunkiin turisteja. Se on tosin The Olive Press -uutissivuston mukaan herättänyt myös kritiikkiä 123 000 euron hintansa ansiosta.